OPENBARE FINANCIËN
Reusel-De Mierden, 9 juli 2015

Geen kop die nu direct uitnodigt om verder te lezen, hè? Toch proberen! Meestal gortdroog en oninteressant!
Bij de laatste commissievergadering inwoners in het gemeentehuis was het zowaar 'volle bak'. Met de toe-komst van Cultureel Centrum "De Kei" en de mogelijke subsidie voor een sportvereniging op het programma zat de zaal vol.

Toen die agendapunten besproken waren, liep de zaal leeg. Zelfs de pers vertrok! Twee verdwaalde accountants bleven achter. Zij kwamen de Jaarrekening 2014, zeg maar het huishoudboekje van de gemeente over het afgelopen jaar, toelichten.

Die jaarrekening zag er redelijk goed uit. Belangrijk is het positief resultaat uit het grondbedrijf (o.a. opbrengsten uit verkoop van bouwgrond voor huizen). Iets waar gemeenten, en niet alleen Reusel - de Mierden, al langer financieel op teren. De vraag blijft hoe lang dat nog kan!

Als gezegd, stond tijdens de raadsvergadering "De Kei" ook weer op de agenda. Natuurlijk ziet ook de VVD graag dat het cultureel niveau op peil gehouden wordt. En ja, dat mag wat kosten. De vraag is alleen: hoeveel? Welke mogelijkheden hebben we en wat willen we? Peperduur prestige of de slimme combinatie? Op de oude plek of aan de andere kant? Met of zonder de oude St. Jozefschool?

Bij een slecht besluit kan die "Kei" ons nog jaren zwaar op de maag liggen. Tijd om mee te gaan praten.... En niet alleen over "De Kei"!
of                                        ?
Cultureel Centrum "De Kei"
St. Jozefschool
Er gebeurt teveel om langs de zijlijn te blijven staan.
De VVD nodigt u uit !!

Toine Hendrikx
Fractievoorzitter VVD Reusel-De Mierden
Tel.: 06-39020266
Stuur me een mail