BEDANKT BEN!
Reusel-De Mierden, 27 september 2014

Ben Goutsmits neemt na 10 jaar met pijn in het hart afscheid van de
Reusel-De Mierdse politiek. Het is voor hem een enerverende periode geweest met
veel dynamiek en spannende momenten, die hij zeker niet zou hebben willen
missen. Een hoogtepunt is absoluut geweest toen Ben, samen met Stefan Wouters,
4½ jaar geleden VVD Reusel-De Mierden zag groeien van twee naar vier zetels en
er een coalitie werd gevormd met het CDA.


Ben vond het in die periode erg mooi om mee te kunnen werken aan het bepalen van het
gemeentelijk beleid, de kaders daarvoor te kunnen stellen, invloed te hebben, input te
leveren en te kunnen meebeslissen over raadsvoorstellen die daaruit voortkwamen. Je
draagt dan feitelijk bij aan het behartigen van de belangen van de medeburgers c.q. de eigen gemeente en dat gaf hem heel veel voldoening.

In die tien jaar is Ben vooral een "bouwer" geweest, iemand die luisterde naar mensen en die steeds ging voor de inhoud. En inhoudelijk was hij, dat zal iedereen beamen, onovertroffen! Met name heeft hij waardevolle bijdragen geleverd op het gebied van zijn specialisme: grondgebied zaken. Ook hield hij daarbij steeds van een zo groot mogelijke openheid en transparantie en was hij wars van politieke spelletjes. "Blijf maar met twee benen op de grond", was steeds zijn motto.

Dat het een moeilijk moment is om afscheid te nemen, beseft hij terdege. Erwin Bierens, collega en ook een oude rot in het politieke vak, heeft de laatste raadsvergadering al afscheid genomen om zakelijke en privé redenen. Maar de laatste raadsvergadering heeft Ben toch het duwtje gegeven om te stoppen. Toen besefte hij nadrukkelijk hoe het is om weer in de oppositie te zitten en steeds opnieuw kleine overwinningen te moeten bevechten om raadsvoorstellen op de juiste wijze aangepast te kunnen krijgen.

Dat traject heeft hij in de oppositie al eens helemaal afgelegd en daar wil hij niet nog een keer aan beginnen. Tevens is oppositie voeren harder en zakelijker geworden, terwijl zijn inborst die van een "bouwer" is die voor de inhoud gaat. Ook de keuze die Erwin heeft gemaakt zette hem aan het denken. Ben is namelijk al enige tijd gepensioneerd en wil er met zijn vrouw regelmatig opuit trekken met zijn camper. Ook wil hij nog meer genieten van zijn kinderen en kleinkinderen. Terecht, verdiend!

VVD Reusel-De Mierden betreurt het vertrek van Ben Goutsmits en verliest een capabel en aimabel raadslid. Gelukkig is Ben niet helemaal weg en kan hij zijn toekomstige vervanger mee inwerken en actief blijven in de achterban. Zo houdt Ben de liberale gedachte levend en blijft hij bijdragen aan de gemeenschap van Reusel-De Mierden. Bedankt Ben!

Namens bestuur en fractie: Toine Hendrikx
Fractievoorzitter VVD Reusel-De Mierden
Tel.: 06-39020266
Stuur me een mail