EEN GOED ONDERNEMERSKLIMAAT
Reusel-De Mierden, 27 februari 2014

Op 19 maart a.s. zijn de verkiezingen voor de gemeenteraad. Op die dag wordt er gekozen wie de vertegenwoordigers zijn van de burgers in de gemeenteraad. Dit gebeurt eens in de 4 jaar.
De laatste jaren zijn moeilijk geweest voor de Reusel-De Mierden. Verschillende taken zijn vanuit den Haag naar de gemeente overgedragen. Bezuinigingen op de gemeentekas zijn ook aan de orde van de dag. Dit heeft zijn impact op alle inwoners van onze gemeente. We zullen een tandje terug moeten doen.


Niet alleen deze bezuinigingen maar ok de huidige marktwerking raakt ondernemers in onze gemeente. Er zijn verschillende winkels verdwenen, gedwongen ontslagen en faillissementen. De crisis heeft ook in onze gemeente zijn tol geeist. Dat heeft een behoorlijke impact gehad en het is nog onzeker wat de toekomst brengt. Het is u niet ontgaan dat er op landelijke en Europees niveau veel over gesproken wordt. Maar wat kunnen we daaraan veranderen in onze gemeente?

Eindelijk heeft het industrieterrein Kleine Hoeve groen licht gekregen. Deze langlopende geldverslindende procedure loopt al bijna 15 jaar. En nu kan er binnenkort gestart worden met de uitgifte van de bouwkavels. De bedrijven zorgen voor werkgelegenheid, op alle vlakken in onze gemeenschap.

Een simpel voorbeeld: Er start een nieuwe medewerker in een bedrijf. Deze heeft bijvoorbeeld een gereedschapskist nodig, eet een broodje van de lunchroom tussen de middag, tankt bij de benzinepomp of koopt een nieuwe fiets. Slechts een enkel voorbeeld wat het kan betekenen voor de lokale economie.

Waarom is dat belangrijk?
Door de bedrijven te behouden en mogelijkheden te bieden om te groeien zorgen we voor werkgelegenheid. Dat is belangrijk om de leefbaarheid in stand te houden als een kleine gemeente als Reusel-De Mierden. Niet alleen voor de lokale ondernemers een must, maar zeker voor uw veiligheid. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de brandweer. Als er geen mensen in de nabijheid werken, kunnen ze ook niet binnen enkele minuten uitrukken.

De VVD wil bedrijven de mogelijkheid geven om te ondernemen. Dat schept werkgelegenheid en houd ons dorp leefbaar.

Erwin Bierens
Raadslid VVD Reusel-De Mierden
Tel.: 06-20137249
Stuur me een mail